Nieuws

Lewandowski ziet verschil met tijd in Duitsland: 'Was een machine, nu meer mens'

Lewandowski ziet verschil met tijd in Duitsland: 'Was een machine, nu meer mens'

14 september - 22:05

Robert Lewandowski ziet een duidelijk verschil tussen zijn tijd in Duitsland en nu in Spanje. In een openhartig interview met Diario AS laat hij blijken niet meer zo gefixeerd te zijn op cijfers.

"Vóór Barcelona was ik een machine, hier ben ik meer een mens geworden", zegt de Pool in gesprek met AS. In de Bundesliga, waar hij uitkwam voor Borussia Dortmund en Bayern München, ontpopte Lewandowski zich tot een onversneden goalgetter. Zo brak hij in 2021 het doelpuntenrecord van Gerd Müller met 41 competitietreffers. 

"De commentaren op mijn doelpuntenaantallen waren soms crazy, vooral in het jaar dat ik er 41 maakte voor Bayern", aldus Lewandowski. "Maar records zijn niet langer mijn drijfveer. Mijn team helpen zoveel mogelijk te winnen is nu het belangrijkste." De 35-jarige spits relativeert zijn drang naar doelpuntenrecords. "Ik wil nog steeds zoveel mogelijk scoren, maar ben niet meer zo hardnekkig als vroeger."

Een lucratieve stap naar de MLS sluit Lewandowski voorlopig ook uit na zijn tijd bij Barcelona. "Ik denk er niet eens over na om daarnaartoe te gaan. Voor de corona-pandemie zat het idee van de MLS wel in mijn hoofd, maar op een of andere manier heb ik me sindsdien bedacht. Het is moeilijk om voor te stellen dat ik daar na mijn Barcelona-tijd nog naartoe ga."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s