Nieuws

'Grote financiële klap: Barcelona moet afzien van komst Braziliaans talent'

'Grote financiële klap: Barcelona moet afzien van komst Braziliaans talent'

14 september - 21:46

FC Barcelona kan door de verlaagde salarislimiet niet doorzetten met de transfer van het Braziliaanse toptalent Vitor Roque. Zo weet het Spaanse Relevo. De Catalanen bereikten al een akkoord met zijn club Athletico Paranaense over een overgang in januari, maar kunnen die deal nu financieel niet rondkrijgen. 

Barça kreeg donderdag een forse tegenvaller te verwerken toen La Liga de salarislimiet bijna halveerde naar 270 miljoen euro. De loonsom van de Spaanse topclub bedraagt echter circa 400 miljoen. Daardoor is het volgens Spaanse media vrijwel onmogelijk om komende winter nog Roque aan te trekken.

De achttienjarige spits gold als aanvallende versterking en back-up voor Robert Lewandowski. Trainer Xavi had de Braziliaan er graag bij gehad, maar zal nu geduld moeten hebben. Barcelona lijkt pas komende zomer in staat om de deal met Athletico Paranaense af te ronden.

Roque staat bekend als een van de grootste talenten van Brazilië. In 41 duels dit seizoen was hij al goed voor twintig goals en acht assists. Barcelona betaalt naar verluidt dertig miljoen euro voor de spits, een bedrag dat via bonussen nog kan oplopen. Door de salarislimiet kan de transfer voorlopig echter niet doorgaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s