Nieuws

Alles over FIFA Football Awards 2023: genomineerden, datum, stemmen en kijken

Alles over FIFA Football Awards 2023: genomineerden, datum, stemmen en kijken

14 september - 20:08 Laatste update: 20:22

De genomineerden voor de The Best FIFA Football Awards 2023 zijn bekend. Wie zijn er genomineerd, waar en wanneer kun je kijken en hoe moet je stemmen? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Genomineerden

De genomineerden voor de verschillende prijzen zijn inmiddels bekendgemaakt. Bij de mannen maken onder anderen Lionel Messi, Erling Haaland en Kevin De Bruyne kans op de titel Beste Speler. Bij de vrouwen strijden Sam Kerr, Alexia Putellas en Beth Mead om de felbegeerde award.

Stemmen

Ook de nominaties voor beste coach, keeper en mooiste doelpunt (Puskas Award) zijn bekend. Fans kunnen tot 6 oktober stemmen via de website van de FIFA. Voor de Puskas Award kun je stemmen tot 10 oktober.  

Waar en wanneer?

Wanneer de uitreiking van de FIFA Football Awards 2023 plaatsvindt, is nog niet bekendgemaakt. Meestal vindt het gala ergens in december plaats, dus vermoedelijk ook dit jaar. Zodra de FIFA de exacte datum en locatie bekendmaakt, wordt dit uiteraard wereldkundig gemaakt.

De awardshow is doorgaans live te volgen via de website en YouTube-kanaal van de FIFA. Fans kunnen zo over de hele wereld meekijken hoe de prijzen worden uitgereikt aan de beste voetballers en coaches van dit jaar. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s