Nieuws

Alles over FIFA Football Awards 2023: alle genomineerden, prijzen, datum en kijken

Alles over FIFA Football Awards 2023: alle genomineerden, prijzen, datum en kijken

15 januari - 15:00 Laatste update: 14-09-2023 20:22

De uitreiking van de The Best FIFA Football Awards 2023 staat vanavond op het programma. Wie zijn er genomineerd, welke prijzen worden er weggegeven en waar en wanneer kun je kijken? VoetbalNieuws zocht het allemaal voor je uit!

Finalisten The Best Player

De finalisten voor de verschillende prijzen zijn inmiddels bekendgemaakt. Bij de mannen maken Lionel Messi, Erling Haaland en Kylian Mbappé kans op de titel van Beste Speler in 2023. Bij de vrouwen strijden finalisten Linda Caicedo, Aitana Bonmati en Jennifer Hermoso om de felbegeerde award.

#TheBest FIFA Women's Player Finalists! 🏆🤩

🇪🇸 Aitana Bonmati
🇨🇴 Linda Caicedo
🇪🇸 Jennifer Hermoso

Learn more about the final three. 👀🧵

December 14, 2023

Alle prijzen tijdens het gala

Naast de verkiezing van beste mannelijke en vrouwelijke voetballer, worden er tijdens het The Best-gala nog meer prijzen uitgereikt. Zo strijden Yassine Bounou, Thibaut Courtois en Ederson voor titel van beste doelman van het jaar. Naast spelers, worden er ook prijzen aan trainers uitgereikt. Zo strijden Pep Guardiola (Manchester City), Simone Inzaghi (Inter) en Luciano Spalletti (Napoli/Italië) om titel van Best Men's Coach. In de variant voor vrouwelijke teams maken Sarina Wiegman (Engeland), Emma Hayes (Chelsea) en Jonatan Giráldez (FC Barcelona) kans op de prijs. Verder zien we welk doelpunt de FIFA Puskás Award krijgt en wie de Fan van het Jaar is geworden.

Waar en wanneer?

De uitreiking van de FIFA Football Awards 2023 vinden op maadagavond 15 januari plaats in Londen, Engeland. De awardshow is live te volgen via de website en YouTube-kanaal van de FIFA, waar dit jaar ook Viaplay verslag doet van het evenement. Fans kunnen zo over de hele wereld meekijken hoe de prijzen worden uitgereikt aan de beste voetballers en coaches van dit jaar.