Transfernieuws

'AZ haalt Druijf terug: direct opnieuw verhuurd met optie tot koop van miljoenen'

'AZ haalt Druijf terug: direct opnieuw verhuurd met optie tot koop van miljoenen'

31-01-2022 12:28

Ferdy Druijf is vertrokken bij de Belgische club KV Mechelen. De spits is teruggehaald door AZ en wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan het Oostenrijkse Rapid Wien. 

Dat melden zowel de Oostenrijkse krant Kurier als De Telegraaf. Binnen de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen. Volgens de Nederlandse ochtendkrant kan Rapid Wien de aanvaller definitief inlijven voor een bedrag van 2,8 miljoen euro.

Naast Rapid Wien genoot Druijf meer belangstelling uit het Alpenland. Onder meer Sturm Graz was in de markt, volgens Kurier. Zijn nieuwe werkgever is nog op drie fronten actief: naast de competitie en de nationale beker spelen Die Grün-Weißen in de tussenronde van de Conference League tegen Vitesse.

Het afgelopen half jaar stelde Druijf teleur bij Mechelen. Hij kwam tot drie treffers in veertien wedstrijden. In het seizoen 2020/21 kwam hij met meer succes uit voor de Vlaamse formatie: toen trof hij zevenmaal doel in 25 wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!