Nieuws

Veltman sluit terugkeer bij Ajax niet uit: 'Als speler, of als beginnende coach'

Veltman sluit terugkeer bij Ajax niet uit: 'Als speler, of als beginnende coach'

14 september - 09:57

Joël Veltman sluit een eventuele terugkeer bij Ajax niet uit. De 31-jarige verdediger staat momenteel onder contract bij Brighton & Hove Albion, één van de tegenstanders van de Amsterdammers in de poulefase van de Europa League. Veltman blikt in gesprek met Viaplay alvast vooruit op het tweeluik.

Veltman, die tussen 2012 en 2020 in totaal 179 keer in actie kwam voor Ajax, heeft nog een contract tot medio 2025 bij The Seagulls. Mocht hij dat uitdienen, dan is hij dus 33 bij een eventuele rentree in de Johan Cruijff Arena. "Ik sluit het zeker niet uit. Als ik me voel zoals ik me nu voel, dan weet ik het niet. Het kan dan zijn, maar ook in de jaren erna. In welke vorm het ook is. Misschien als speler, misschien als beginnende coach. Dat weet ik ook nog niet. Het lijkt me mooi, maar op dit moment is het nog niet aan de orde."

Veltman vertelt dat hij zich gewaardeerd voelt aan de Engelse zuidkust. "Ik speel veel wedstrijden en heb het naar mijn zin. We hebben een goede groep en met de trainer spelen we heel leuk voetbal. Het zijn allemaal positieve dingen. En als ik terug wil naar Nederland, is het veertig minuutjes vliegen. Dat is ook wel weer top."

De 28-voudig Oranje-international kijkt in ieder geval vol verlangen vooruit op het weerzien met zijn oude club. Hij haalt een voorbeeld van oud-Ajacied Dico Koppers aan. "Die speelde bij ADO Den Haag, werd gewisseld en liep naar de verkeerde bank. Dat soort dingen moeten we niet hebben. Het zal wel heel speciaal worden om daar in een Brighton-shirt te gaan spelen."

Veltman vindt het jammer dat het momenteel wat minder gaat met Ajax, maar stelt dat men geduld moet hebben. In de selectie heeft hij niet veel bekenden meer, maar in de staf wel. "De teammanager, de fysio’s, fans en vrijwilligers, heel veel mensen. Maar ik snap war je naartoe wilt, het is toch iets minder. De resultaten zijn wat minder, maar dat weet je. Er is een nieuwe technisch directeur, maar ook een nieuwe trainer, staf en spelers. Dat heeft tijd nodig Hopelijk gaat het vanaf nu beter in de competitie."

Ajax speelt op donderdag 26 oktober uit tegen Brighton. Op 9 november staat de ontmoeting in de Johan Cruijff Arena op het programma.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s