Nieuws

'Nieuwe bedreiging voor continuïteit Vitesse: ING kan samenwerking opzeggen'

'Nieuwe bedreiging voor continuïteit Vitesse: ING kan samenwerking opzeggen'

14 september - 09:32

De continuïteit van Vitesse is gevaar. Volgens De Telegraaf heeft huisbankier ING de Arnhemse clubleiding laten weten dat er veranderingen nodig zijn om het profvoetbal ook de komende jaren te garanderen. Daarom gaan beide partijen spoedig met elkaar in gesprek om de organisatiestructuur en de financiële banden van de club te onderzoeken.

De Common Group van Amerikaan Coley Parry verkeert momenteel namelijk in een langslepend goedkeuringsproces, waardoor het Vitesse in een steeds lastiger parket brengt. 'De lange periode die de licentiecommissie van de KNVB nodig heeft voor de beoordeling van de beoogde overname, die ruim een jaar geleden is gelanceerd, zorgt voor financiële en beleidsmatige problemen', zo schrijft de ochtendkrant. De ING vraagt zich naar verluidt vooral af in hoeverre Vitesse nog Russische connecties heeft. Dat komt mede door eerder gepubliceerde artikelen van The Guardian over de financiële connecties van voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovich.

Mochten de Arnhemmers niet snel met duidelijkheid komen, dan bestaat de kans dat ING de samenwerking met Vitesse opzegt. 'Nadat vorig jaar de licentie van Vitesse aan een zijden draadje hing, toen de club vanwege een huurconflict dit seizoen zonder stadion dreigde te zitten, is dit een mogelijke nieuwe bedreiging voor de continuïteit van de club.'

Vitesse heeft reeds laten weten dat de gesprekken met de ING gaan plaatsvinden en bevestigt dat de banden met Rusland ervoor kan zorgen dat de bank vragen stelt. Volgens een woordvoerder gaat het om een 'specifieke situatie'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s