Exclusive

Gouden transferzomer in Eindhoven: wie zitten er allemaal in de directie van PSV?

Gouden transferzomer in Eindhoven: wie zitten er allemaal in de directie van PSV?

13 september - 22:25 Laatste update: 22:30

PSV lijkt deze transferzomer als grote winnaar uit de strijd te zijn gekomen. Na het aanstellen van trainer Peter Bosz werden ook onder meer Noa Lang, Hirving Lozano en Sergino Dest binnengehaald door de nieuwe technisch directeur Earnest Stewart. Wie zit er naast Stewart nog meer in de directie van PSV? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Earnest Stewart

Earnest Stewart werd in maart 2023 aangetrokken als nieuwe technisch directeur en dus was afgelopen zomer zijn eerste transferperiode in Eindhovense dienst. De 53-jarige Amerikaan werkte eerder al als technische directeur bij AZ, Philadelphia Union en de Amerikaanse voetbalbond. Marcel Brands haalde Stewart na zeven jaar weer terug naar Nederland, waar hij kan terugkijken op een geslaagde start.

Marcel Brands

Marcel Brands keerde in de zomer van 2022 terug bij PSV. Brands was in de periode tussen 2010 en 2018 jarenlang actief in Eindhoven als technisch directeur en maakte in 2018 de overstap naar het Engelse Everton. Inmiddels is Brands dus terug bij PSV, maar dit keer vervult hij de rol van algemeen directeur. Eerder werkte de oud-profvoetballer ook als technisch directeur bij AZ.

Jaap van Baar

Jaap van Baar is al twee jaar de financieel directeur van PSV. De 43-jarige Brabander was in het verleden betrokken bij de besluitvorming van de directie van PSV, maar kreeg in de zomer van 2021 dus een nieuwe functie. Van Baar is nu in totaal zeven jaar in dienst van PSV en was daarvoor Manager Finance bij de Eredivisie Media en Marketing.

Frans Janssen

Frans Janssen is al zes jaar de commercieel directeur bij PSV. Janssen werkte 21 jaar voor leasemaatschappij Athlon, maar ging in 2017 aan de slag bij de Eindhovense club. Janssen heeft een voetbalachtergrond, de 52-jarige Waalrenaar was jarenlang de voorzitter van stadgenoot FC Eindhoven. 

 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s