Exclusive

Mislintat de laan uitgestuurd: wie zitten er allemaal in de directie van Ajax?

Mislintat de laan uitgestuurd: wie zitten er allemaal in de directie van Ajax?

13 september - 21:00 Laatste update: 19:05, Vandaag
1

Het is op het moment chaos in Amsterdam. Deze zomer werden er maar liefst twaalf nieuwe spelers aangetrokken door technisch directeur Sven Mislintat, die zelf een aantal keuzes heeft gemaakt die voor veel vraagtekens zorgden. Ajax besloot na de kansloze Klassieker de samenwerking met de Duitser stop te zetten. Wie zitten er nu eigenlijk in de directie van Ajax? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Jan van Halst

Jan van Hals was als speler al actief bij Ajax, maar keerde in de lente van 2023 terug in Amsterdam in een rol als lid van de Raad van Commissarissen. Van Halst is naast lid van de RvC echter ook tijdelijk de algemeen directeur van de Amsterdammers. Hij vervult die rol totdat Alex Kroes mag beginnen bij Ajax. Kroes kwam over van AZ en mag begin 2024 zijn werkzaamheden in Amsterdam oppakken. Tot die tijd vervult Van Hals die functie.

Menno Geelen

Menno Geelen is al dertien jaar actief bij Ajax. Na twee jaar werkzaam te zijn als Hoofd Sponsering, werd hij eindverantwoordelijke voor de gehele commerciële afdeling. In 2016 werd Geelen benoemd tot commercieel directeur van de club. Sinds 2018 heeft Geelen de titel als 'statutair bestuurder'.

Maurits Hendriks

Maurits Hendriks is de Chief Sports Officer van Ajax. Na dertien jaar technisch directeur van NOC*NSF te zijn geweest, was Hendriks ook nog succesvol als hockeycoach bij Nederland en Spanje. Met Oranje werd hij zelfs Olympisch kampioen. Sinds de zomer van 2022 zit Hendriks in de directie van Ajax, als titulair directielid.

Susan Lenderink

De naam van Susan Lenderink zal bij de meeste voetbalvolgers wel een belletje doen rinkelen. Als financieel directeur zette zij namelijk een streep door meerdere transfers. Zo mocht van Lenderink vorig jaar Lucas Ocampos niet definitief worden ingelijfd. Lenderink is sinds 2019 actief bij Ajax als financieel directeur. Daarnaast is zij ook nog toezichthouder bij Euro Shoe Group NV in België.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s