Nieuws

Wie zitten er in de Raad van Commissarissen van Feyenoord?

Wie zitten er in de Raad van Commissarissen van Feyenoord?

13 september - 19:21

Feyenoord heeft Eelco Blok toegevoegd aan de Raad van Commissarissen. Dat melden de Rotterdammers op de clubsite. Wie zitten er allemaal in de RvC van Feyenoord? VoetbalNieuws geeft meer informatie.

Toon van Bodegom (president commissaris)

Van Bodegom kwam via een headhunter als president-commissaris in de Raad van Commissarissen van Feyenoord terecht. De ondernemer is succesvol in de IT-wereld. Mede dankzij de verkoop van zijn eigen consultancybureau Myler werd hij financieel onafhankelijk. Momenteel is Van Bodegom onder meer eigenaar van Numa. Dat is een bedrijf dat bedrijven en overheden helpt bij digitale transformatie. In zijn jeugdjaren was Van Bodehom frontman van de Delftse punkrockband Paradogs. "Noem het maar een jeugdzonde", liet hij met een knipoog weten aan het Algemeen Dagblad.

Eelco Blok (commissaris)

Blok is een ervaren bestuurder uit Rotterdam. De nieuwe commissaris neemt de plek in van Gérard Moussault, die zoals de statuten dat voorschrijven na twee periodes van vier jaar niet meer in aanmerking komt voor een hernieuwde benoeming. Blok was tussen 2011 tot 2018 bestuursvoorzitter van KPN en eerder had hij een hoge functie bij GSMA. De functie als lid van de Raad van Commissarissen bekleedt hij ook bij Signify, Fairphone en VolkerWessels, en eerder bekleedde hij die functie bij PostNL.

Sjaak Troost (commissaris)

Troost is een oud-voetballer die tussen 1978 en 1992 als verdediger 239 duels voor Feyenoord. Daarin scoorde hij vijf keer. Ook maakte Troost deel uit van de selectie van Oranje die het EK 1988 won. Al vanaf januari 2018 is Troost lid van de RvC van Feyenoord. In juni 2019 volgde Troost Martin van Geel op als technisch directeur van de Rotterdammers. Hij werd opgevolgd door Frank Arnesen en hervatte daarna zijn werkzaamheden als commissaris.Sjaak Troost

Ronald Brus (commissaris)

Brus werkte voor verschillende farmaceutische bedrijven over de hele wereld. Sinds 2012 als directeur van MyTomorrows, een bedrijf dat actief is in de gezondheidszorg.

Peter van der Laan (commissaris)

Van der Laan is directeur van het logistiek bedrijf Supermaritime International BV in Rotterdam. Hij was eerder nog bestuurslid van de Stichting Continuïteit Feyenoord (STICO), maar gaf die positie op omdat dit niet te combineren is met een plek in de rvc.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s