Nieuws

Manchester United breekt financieel record en presenteert nieuwe shirtsponsor

Manchester United breekt financieel record en presenteert nieuwe shirtsponsor

13 september - 14:15 Laatste update: 17:43

Manchester United heeft een belangrijke slag geslagen op het gebied van sponsoring. The Mancunians bereiden hun samenwerking met Qualcomm Snapdragon uit en dat levert ook nog eens een recordbedrag op.

United heeft woensdag de nieuwe shirtsponsor voor het aankomende seizoen bevestigd. Qualcomm was al sponsor van United, maar neemt vanaf het komende jaar de plek van teamviewer voorop het shirt over. Snapdragon is een onderdeel van Qualcomm en zal op de borst te zien zijn. Het bedrijf maakt processors voor onder andere smartphones, maar interessanter is nog het bedrag dat zij over gaan maken naar United. Volgens Engelse media zal het bedrijf maar liefst meer dan zeventig miljoen euro overmaken per jaar aan United. Daarmee is het de grootste shirtsponsordeal ter wereld.

United neemt hiermee de eerste plaats over van Real Madrid. De Madrilenen hebben op de borst al enige tijd Fly Emirates staan. Zij zouden een bedrag van zeventig miljoen euro overmaken per jaar, wat dus net iets minder is dan wat United gaat krijgen. Paris Saint-Germain complementeert de top-drie met een bedrag van 65 miljoen euro van Qatar Airways.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s