Nieuws

Barcelona slaat belangrijke slag en gaat meerdere cruciale contracten verlengen

Barcelona slaat belangrijke slag en gaat meerdere cruciale contracten verlengen

13 september - 13:29 Laatste update: 14:29

FC Barcelona is bezig met een hoop contracten open te breken, zo bevestigt sportief directeur Deco. Naast trainer Xavi Hernández kunnen nog twee toptalenten rekenen op een verbeterd contract.

De twee talenten waar het om gaat zijn Alejandro Balde en toptalent Lamine Yamal. Beide maken bij FC Barcelona een stormachtige ontwikkeling mee en zijn al enige tijd onderdeel van het eerste elftal. Balde verdrong afgelopen seizoen Jordi Alba naar de bank. Yamal geniet momenteel de voorkeur aan de rechterkant van de aanval boven Raphinha. Deco stelt dat beide zullen worden beloond met een nieuw contract. "De verleningen van Balde en Yamal zijn onderweg. Jullie zullen de komende dagen vast het nieuws horen", vertelt de Portugees tegenover een groep journalisten na zijn officiële aanstelling als sportief directeur.

Ook de verlengingen van het contract van Xavi zal niet lang meer op zich laten wachten. De club heeft alle vertrouwen in de opvolger van Ronald Koeman. "De nieuwe deal met Xavi is onderweg. Hij verdient het om zijn contract te verlengen. Jullie zullen zien voor hoeveel jaar, maar we vertrouwen in Xavi voor de toekomst. Hij heeft respect verkregen als trainer van Barcelona. Niet alleen omdat het Xavi is, maar ook omdat hij heeft laten zien een goede trainer te zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s