Nieuws

Update: 'Van Gaal staat klaar om nieuwe bondscoach van Duitsland te worden'

Update: 'Van Gaal staat klaar om nieuwe bondscoach van Duitsland te worden'

13 september - 12:44 Laatste update: 20:13

De kans op een nieuw avontuur van Louis van Gaal wordt met de dag groter. Binnen de Duitse bond gaan steeds meer stemmen op die in het voordeel spreken van de Nederlander als nieuwe bondscoach van Duitsland, meldt BILD.

Afgelopen week werd Hansi Flick ontslagen als bondscoach van Duitsland. De resultaten waren teleurstellend en negen maanden voor het Europees Kampioenschap in eigen land is falen geen optie. Julian Nagelsmann lijkt de gedroomde opvolger, maar binnen de DFB zijn er volgens BILD steeds meer mensen overtuigd van Louis van Gaal. De Nederlander staat bekend om zijn discipline en lijkt de aangewezen persoon om op korte termijn Die Mansschaft klaar te stomen voor het EK. Ook ziet de bond in dat Van Gaal een stuk goedkoper is dan Nagelsmann. De Nederlander verdiende bij Oranje ongeveer de helft van het salaris van Nagelsmann.

DFB-preses Rudi Völler gaf dinsdagavond na de overwinning op Frankrijk (2-1) al aan dat de nieuwe bondscoach volgens hem geen Duitser hoeft te zijn. "Hij moet alleen Duits spreken en een top-coach zijn", gaf Völler aan. Iconen Bastiaan Schweinsteiger en Philipp Lahm gaven al aan graag Van Gaal te zien als bondscoach.

Update: Volgens BILD zit Louis van Gaal klaar om bondscoach van Duitsland te worden. De Nederlandse oefenmeester is nog niet in onderhandeling met de Duitse bond, maar zal een aanbod zeker accepteren, meldt het medium.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s