Transfernieuws

Ajax mag Hamstra bedanken voor de uiteindelijke verkoop van Antony

"Ajax mag Hamstra bedanken voor de uiteindelijke verkoop van Antony"

13 september - 11:45
1

Gerry Hamstra is de grote man geweest rondom de verkoop van Antony, zegt Ajax-wachter Mike Verweij bij Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. De journalist ziet een sombere toekomst in voor de 23-jarige Braziliaan.

"Mag ik even twintig seconden pleiten voor een standbeeld van Hamstra bij Ajax", vertelt Verweij. "Hij heeft Antony echt net op tijd voor honderd miljoen euro verkocht." Hamstra was één van de belangrijkste mannen die ervoor zorgde dat Antony voor honderd miljoen euro wegging. Erik ten Hag wou de aanvaller dolgraag naar Manchester United halen. Ajax wou Antony alleen voor honderd miljoen verkopen en geen bedrag daaronder. United betaalde het bedrag in september 2022 aan Ajax.

Verweij denkt dat Antony zijn carrière als voetballer wel kan vergeten. De aanvaller is de komende tijd niet welkom bij zijn club omdat hij wordt beschuldigd van bedreiging en geweld tegenover meerdere vrouwen. "Ik denk dat hij een heel groot probleem heeft en United daar zero tolerance in is. Dan word je gewoon weer opgepakt door een club die daar minder moeite mee heeft, bijvoorbeeld een Celta de Vigo of Getafe. Dan kun je weer door. Dat heb je bij Mason Greenwood ook gezien."

Antony was het afgelopen seizoen goed voor zeven goals en drie assists en heeft daarmee zijn exorbitante prijskaartje nog niet ingelost. De Braziliaan ligt tot 2027 vast op Old Trafford. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s