Transfernieuws

Verrassing in Breda: NAC breekt uit het niets met hoofdtrainer Hyballa

Verrassing in Breda: NAC breekt uit het niets met hoofdtrainer Hyballa

13 september - 08:54 Laatste update: 08:59

NAC Breda neemt afscheid van Peter Hyballa. De club meldt woensdagochtend dat de Duitser niet voldoende heeft weten door te bouwen en daarom moet vertrekken.

Het ontslag komt als een grote verrassing. Ton Lokhoff neemt voorlopig de taken van Hyballa over. 'Peter heeft goed gepresteerd vorig seizoen; na zijn aanstelling in de winter, gingen we van positie 12 naar positie 6. In de zomer hebben we selectie en staf verder versterkt om door te kunnen groeien.  Het doorbouwen lukte helaas onvoldoende, juist omdat de samenwerking vanuit de trainer naar zijn werkomgeving onvoldoende werd. We geloven als directie niet dat die situatie nog te repareren is', laat technisch directeur Peter Maas weten.

'De directie van NAC Breda betreurt het zeer, zowel voor de club als voor Hyballa, dat het besluit tot ontslag genomen moest worden', besluit NAC op de clubsite. Hyballa arriveerde vorig seizoen in Breda en bracht de club van plek twaalf naar plek zes. De Duitser stond eerder al aan het roer bij NAC en was daarvoor nog actief bij NEC als trainer. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s