Transfernieuws

Kökcü draait op volle toeren in Portugal: 'Eén groot verschil met de Eredivisie'

Kökcü draait op volle toeren in Portugal: 'Eén groot verschil met de Eredivisie'

13 september - 08:10 Laatste update: 09:00

Orkun Kökcü heeft zijn eerste wedstrijden achter de rug bij Benfica en geldt nu al als dragende speler van O Glorioso. De oud-speler van Feyenoord meent dat er weinig verschil zit tussen trainers Arne Slot en Roger Schmidt. 

Kökcü spreekt met het Algemeen Dagblad over zijn eerste weken bij de Portugese topclub. Onlangs mocht de middenvelder al zijn eerste treffer noteren met een hard afstandsschot. "Ik heb een weekje tijd nodig gehad om een beetje te wennen. Maar eigenlijk is het na mijn transfer vrij snel goed gegaan. Benfica is net als Feyenoord een topclub en dus heb je in de competitie veel de bal", meent de speler.

Wel zijn er verschillen tussen de Portugese competitie en de Eredivisie, aldus Kökcü. "In Nederland komen relatief kleine clubs soms ook met aanvallende intenties naar een wedstrijd tegen een titelfavoriet. Ze spelen dan behoorlijk open, maar dat is in Portugal niet het geval. De kleinere clubs gaan ver terug en daar moet je dan een oplossing voor vinden. Roger Schmidt is net als Arne Slot iemand die uitgaat van balbezit, dus dat is niet zo’n overgang."

"Ik weet niet of iedereen in Nederland zich realiseert hoe groot deze club is", vervolgt de voetballer, die onlangs nog in Rotterdam was om de award van Beste Speler van de Eredivisie van het afgelopen seizoen in ontvangst te nemen. "Maar nu moet mijn focus liggen bij mijn huidige club. Want ook in Portugal wil ik prijzen pakken."
  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s