Nieuws

Southgate springt in de bres voor Maguire: 'Een grap, nog nooit zoiets meegemaakt'

Southgate springt in de bres voor Maguire: 'Een grap, nog nooit zoiets meegemaakt'

13 september - 07:53
1

Gareth Southgate neemt het op voor Harry Maguire. De verdediger van de nationale ploeg van Engeland maakte dinsdag een ongelukkige eigen goal tegen Schotland, maar de bondscoach wil daar niets van horen. 

Engeland won het duel uiteindelijk met 1-3 van de Schotten en de bondscoach wilde niet met de vinger wijzen op het persmoment. Maguire viel in de tweede helft in en werd geridiculiseerd door de Schotse aanhang. "Ik snap het vanuit het oogpunt van de Schotse fans", stelde Southgate na afloop. "Ik heb geen klachten daarover. Het is het resultaat van een belachelijke behandeling voor een lange tijd", aldus de bondscoach.

De bondscoach vindt de manier waarop Maguire wordt behandeld onwerkelijk. "Ik heb nog nooit gezien dat een speler op een dergelijke manier is behandeld. Niet alleen door Schotse fans, maar ook commentators, pundits (analisten, red.), wie dan ook. Hij is al jarenlang een steunpilaar voor ons voor één van de beste teams die wij hebben gehad. Elke keer dat hij het veld opkomt, toont hij een ongelooflijke vastberadenheid. Hij is een geweldige speler", besluit Southgate.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s