Transfernieuws

'Juventus overweegt contract Pogba te ontbinden bij volgende bevestiging doping'

'Juventus overweegt contract Pogba te ontbinden bij volgende bevestiging doping'

13 september - 07:39

Juventus overweegt de wegen met Paul Pogba te scheiden wanneer er bevestiging is over eventueel dopinggebruik. De Fransman is voorlopig geschorst door De Oude Dame terwijl het onderzoek wordt afgerond.

La Gazzetta dello Sport schrijft dat Juventus bereid is Pogba te laten gaan indien het gerucht wordt bevestigd. De antidopingtests van 20 augustus waren positief voor Pogba en daarom werd de speler onlangs geschorst. 'De club behoudt zich het recht voor om de volgende procedurele stappen te evalueren', liet Juve op maandagavond al via een persbericht weten.

Pogba hangt mogelijk een zware straf boven het hoofd. De dertigjarige speler kan een schorsing van maximaal vier jaar oplopen wanneer hij schuldig wordt bevonden van doping. Indien de rechtbank oordeelt dat Pogba de doping wel tot zich nam, maar dat niet bewust deed, is de straf vooralsnog twee jaar. 'Vier jaar of vier maanden, volgens de wet zou er niets veranderen aan het vroegtijdig beëindigen van de arbeidsrelatie', meent een advocaat tegenover de roze sportkrant. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s