Nieuws

Speelschema vrouwen Nations League: wanneer komen de Oranje Leeuwinnen in actie?

Speelschema vrouwen Nations League: wanneer komen de Oranje Leeuwinnen in actie?

12 september - 18:10 Laatste update: 11:08, Vandaag

De Oranje Leeuwinnen spelen komende maand hun eerste wedstrijden in de Nations League. De ploeg van bondscoach Andries Jonker neemt het in september op tegen België en Engeland. Wat is het speelschema van de Nederlandse voetbalvrouwen? VoetbalNieuws zet het voor je op een rijtje.

League A Groep 1

België

Engeland

Nederland

Schotland


22 september 2022: België - Nederland (2-1)

De eerste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen in de Nations League is op donderdag 22 september uit tegen België. De aftrap in Leuven is om 20:30 uur. 


26 september 2022: Nederland - Engeland

Op dinsdag 26 september om 20:00 uur speelt Oranje in eigen land tegen Engeland. Dit duel vindt plaats in stadion Galgenwaard in Utrecht. 


27 oktober 2022: Nederland - Schotland

De derde wedstrijd van Nederland is op vrijdag 27 oktober thuis tegen Schotland. Dit duel begint om 20:45 uur en wordt gespeeld in het Goffertstadion in Nijmegen.


31 oktober 2022: Schotland - Nederland

Drie dagen na de thuiswedstrijd tegen Schotland volgt de return in Schotland. Waar dit duel wordt gespeeld is nog niet bekend. Evenmin is duidelijk hoe laat de aftrap is.


1 december 2022: Engeland - Nederland

Het jaar wordt afgesloten met twee duels in december. De eerste is een uitduel tegen Engeland, op vrijdag 1 december. Locatie en tijdstip moeten nog worden vastgesteld door de UEFA.


5 december 2022: Nederland - België 

De laatste groepswedstrijd van Oranje in dit kalenderjaar is op dinsdag 5 december thuis tegen België. Waar deze wedstrijd gespeeld zal worden is nog niet bekend, net als het aanvangstijdstip.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s