Transfernieuws

Leipzig wil Xavi na dit seizoen behouden: 'Prototype van wat we zoeken'

Leipzig wil Xavi na dit seizoen behouden: 'Prototype van wat we zoeken'

12 september - 09:46 Laatste update: 10:06
1

RB Leipzig hoopt ook komend seizoen over Xavi Simons te kunnen beschikken. Trainer Marco Rose is erg gecharmeerd van de middenvelder en hoopt dat de huurperiode niet tot slechts één jaar beperkt blijft.

Simons liet deze zomer PSV achter zich om voor slechts enkele miljoenen terug te keren naar Paris Saint-Germain. De Parijzenaren verhuurden hem direct door aan Leipzig en daar voelt de Nederlander zich als een vis in het water. Na drie wedstrijden staat de teller op twee goals en drie assists. "Natuurlijk hopen we dat hij blijft", vertelt Rose tegenover Kicker. "Als hij zich bij ons op zijn gemak voelt en vindt dat wij de juiste club op het juiste moment zijn, zullen we daarover praten. Hij heeft bewust de keuze gemaakt om Leipzig als volgende stap in zijn carrière te nemen."

Volgens Rose past Xavi ook perfect bij Leizpig. "Hij is bijna het prototype van de speler die wij zoeken voor ons spel. Onze scouting heeft dat perfect gezien. Hij houdt van het afjagen van de bal, zoekt graag duels op, straalt met en zonder bal een enorme energie uit en hij is bovendien een begenadigd voetballer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s