Opinie

Aanvoerdersdiscussie bij Oranje: 'Ik vind Van Dijk niet eens op een leider lijken'

Aanvoerdersdiscussie bij Oranje: 'Ik vind Van Dijk niet eens op een leider lijken'

11 september - 20:56

De aanvoerdersdiscussie van het Nederlands elftal heeft bij Voetbalpraat van ESPN flink wat stof doen opwaaien. Volgens Kenneth Perez is Frenkie de Jong namelijk veel meer een leider dan Virgil van Dijk, Oranjes huidige captain. Sjoerd Mossou is het daar niet mee eens. Hij vindt dat Van Dijk veel meer respect verdient.

Mossou blijft het gek vinden dat sommige mensen in Nederland vinden dat Van Dijk vervangen moet worden als aanvoerder. "Als hij de aanvoerder is van Liverpool, op dát niveau en Jürgen Klopp verbouwt z'n hele elftal maar houdt hem erbij… Hij heeft een zwak seizoen gehad, daar is iedereen het over eens. Relatief gezien zeker. Maar het is wel een grote blijk van vertrouwen als je hem die band wel geeft. En die Klopp zou toch niet helemaal gek zijn."

Perez denkt daar duidelijk anders over. "Ik vind Frenkie de Jong veel meer een leider eerlijk gezegd. Gewoon ook hoe hij zich presenteert en hoe hij presteert. Dat vind ik veel meer… Niet hij alleen, maar samen met anderen. Maar dan vind ik 'onbetwiste leider' voor Van Dijk zwaar uitgedrukt." Als vervolgens de discussie gaat over charisma, uitstraling en status voegt Perez daar nog een duidelijke mening aan toe. "Ik vind Van Dijk niet eens op een leider lijken", zo besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s