Nieuws

'Geertruida twijfelgeval bij Feyenoord, Rotterdammers balen van blessure Ueda'

'Geertruida twijfelgeval bij Feyenoord, Rotterdammers balen van blessure Ueda'

11 september - 19:29 Laatste update: 20:02
1

Het is nog maar de vraag of Ayase Ueda en Lutsharel Geertruida in actie kunnen komen tegen sc Heerenveen. Feyenoord neemt het zaterdag op tegen de Friezen. Beide spelers keerden geblesseerd terug na de interlandperiode. 

Ueda liep een blessure op bij Japan. Zijn land nam het op tegen Duitsland en wist daar met 1-4 te winnen. De Japanse spits kwam één keer tot scoren. Later in de wedstrijd liep Ueda een kwetsuur op. Het duel met Turkije moet de Japanner daarom laten schieten en het is niet uitgesloten dat ook de wedstrijd tegen Heerenveen te vroeg komt. 

Voor Feyenoord was het duel met Heerenveen volgens het Algemeen Dagblad het ideale moment om Ueda zijn eerste basisplaats te gunnen. Santiago Gimenez keert met een jetlag terug van zijn interlandperiode met Mexico en Ueda zou dinsdag sowieso in de basis moeten starten tegen Celtic. Gimenez is door zijn rode kaart tegen AS Roma in de Europa League namelijk twee duels geschorst. De blessure van de Japanner gooit nu mogelijk roet in het eten. 

Geertruida

Ook Geertruida keerde geblesseerd terug bij Feyenoord. De verdediger haakte al voor het duel tussen Nederland en Ierland af. Feyenoord heeft goede hoop dat Geertruida in actie kan komen tegen Heerenveen. De Klassieker lijkt de rechtspoot in ieder geval wel te halen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s