Nieuws

Koeman reageert op gefrustreerde Weghorst: 'Ik vind het een goede instelling'

Koeman reageert op gefrustreerde Weghorst: 'Ik vind het een goede instelling'

11 september - 12:42

Bondscoach Ronald Koeman begrijpt dat Wout Weghorst met de nodige frustratie op de bank zat tegen Ierland. Na zijn treffer tegen Griekenland hoopte de spits op een basisplaats, maar daar dacht Koeman anders over. 

Weghorst kwam na de rust binnen de lijnen en maakte de bevrijdende 1-2, waardoor Oranje de week foutloos is doorgekomen. De spits gaf na afloop een ietwat ongemakkelijk interview bij de NOS en was duidelijk niet blij met de keuze van de bondscoach. "Ik begrijp het en het is denk ik een hele goede instelling", meent Koeman tegenover de NOS. "Maar ik heb hem gezegd waarom en we hadden hem wel nodig."

"Je maakt een keuze op basis wat je ziet en hoe je denkt hen pijn te kunnen doen", vervolgt Koeman, die zijn spits twee keer zag scoren in twee wedstrijden.  "We hadden twee grote momente en dan heb je mazzel dat hij ze maakt." Koeman krijgt even rust voor de volgende interlands van de groepsfase. Op 13 oktober wacht het lastige uitduel met Frankrijk, op 16 oktober treft Oranje wederom Griekenland. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s