Reactie

'Danjuma is niet de nieuwe Ronaldo, maar er zit ongelooflijk veel potentie in'

'Danjuma is niet de nieuwe Ronaldo, maar er zit ongelooflijk veel potentie in'

10-10-2021 12:46

Arnaut Danjuma is als vervanger van Cody Gakpo opgeroepen voor het Nederlands elftal. Marciano Vink en Hans Kraay zwaaien de linksbuiten van Villarreal lof toe, maar Huub Stevens vindt het niet gek dat bondscoach Louis van Gaal hem aanvankelijk passeerde.

Danjuma kwam afgelopen zomer over van Bournemouth en kent een vliegende start in Spanje. In acht officiële duels scoorde hij al vijf keer. "Die is heel goed bezig", ziet ook Marciano Vink bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Hij maakt belangrijke goals en hij speelt ook in een fantastisch team. Ik heb een paar samenvattingen gezien van Villarreal. Die spelen echt godsgruwelijk mooi, heel direct."

Stevens maant wel tot kalmte rond Danjuma. "Ik vind het terecht dat hij er in eerste instantie niet bij zat. Hij heeft het nu een paar wedstrijden laten zien, maar we moeten niet iemand selecteren die één of twee wedstrijden goed speelt. Ik denk dat het een goede keuze is van Louis van Gaal om hem voor de toekomst te nemen. Ik vind het moeilijk om hem te vergelijken met Noa Lang, maar Lang speelt al langer op een niveau waar Danjuma nu zes wedstrijden speelt."

Toch heeft Kraay moeite om zijn enthousiasme te verbergen. "Er straalt zóveel kracht vanuit", stelt de analist. "Hij wordt afgeschoten als een katapult. Het is niet de nieuwe Cristiano Ronaldo, maar er zit wel ongelooflijk veel potentie in."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!