Nieuws

L'Equipe: Oranje blijft ondanks moeizaam duel grootste bedreiging voor Les Bleus

L'Equipe: Oranje blijft ondanks moeizaam duel grootste bedreiging voor Les Bleus

11 september - 09:23 Laatste update: 09:54

De Franse media zien het Nederlands elftal na de zege op Ierland (1-2) als de grootste concurrent van Frankrijk in de EK-kwalificatie. De Fransen zagen dat Nederland het lastig had in de openingsfase, maar zijn desondanks erg op hun hoede voor de ploeg van Ronald Koeman.

'Met de overwinning in het Aviva Stadium doet Nederland zijn status weer eer aan met de tweede plek in Groep B', schrijft L'Equipe. De krant zag Oranje worstelen in de eerste helft in Dublin, maar stelt dat de belangrijkste conclusie is dat het Nederlands elftal druk kan zetten op koploper Frankrijk. De landen treffen elkaar in oktober in de Johan Cruijff ArenA.

'Vooral in de eerste helft had Nederland weinig controle. Maar het belangrijkste is dat Nederland zichzelf een geweldige kans verschaft om de druk op te voeren op Frankrijk, dat op 13 oktober op bezoek komt', vervolgt L'Equipe.

Ondanks de moeizame vertoning in Ierland bevestigt Oranje voor de Fransen de status als grootste concurrent in de groep. De zege op Ierland betekende dat Nederland een bijna perfecte interlandperiode afsloot, stelt de Franse sportkrant.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s