Nieuws

Oranje komt slechte start te boven en pakt zwaarbevochten drie punten in Ierland

Oranje komt slechte start te boven en pakt zwaarbevochten drie punten in Ierland

10 september - 22:42

Het Nederlands elftal heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt in Dublin. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman was met 1-2 te sterk voor Ierland, dat het EK van komende zomer al zo goed als zeker kan vergeten.

Oranje begon dramatisch aan het duel met Ierland. Doelman Mark Flekken leverde al na twee minuten spelen de bal in bij Ierland, dat het foutje niet wist af te straffen, maar er wel een hoekschop uitsleepte. Uit de hoekschop kwam een kopbal, die terechtkwam op de hand van Virgil van Dijk. En dus ging de bal op de stip. Adam Idah ging achter de bal staan en faalde niet: 1-0.

Nederland speelde een hele matige eerste helft, maar kwam voor rust toch nog op 1-1. Cody Gakpo stuurde Denzel Dumfries alleen op de keeper af. De rechtsback van Internazionale werd door de doelman onderuit gehaald en dus kreeg ook Oranje een penalty. Gakpo schoot vanaf elf meter binnen en bracht Oranje zo op gelijke hoogte. 

In de tweede helft bracht Koeman. Tijjani Reijnders en Wout Weghorst binnen de lijnen. Laatstgenoemde tikte tien minuten na zijn invalbeurt de 2-1 tegen de touwen. In het restant van de wedstrijd was het vooral tegenhouden voor Oranje. Er werd niet meer gescoord en dus kan Oranje een zwaarbevochten driepunter bijschrijven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s