Nieuws

Van Persie focust op trainersvak: 'Toen ik stopte, stierf er een stukje van me'

Van Persie focust op trainersvak: 'Toen ik stopte, stierf er een stukje van me'

10 september - 19:21 Laatste update: 21:56

Robin van Persie moest erg wennen na zijn afscheid als profvoetballer. De oud-international timmert inmiddels aan de weg als hoofdtrainer en heeft Feyenoord onder-18 onder zijn hoede.

Vij fjaar geleden nam Van Persie afscheid als profvoetballer en dat zette de oud-topspits aan het denken. "Toen was ik aan het zoeken, wat wil ik nou? Toen ik stopte als speler, stierf er een stukje van me", vertelt Van Persie, geciteerd door Voetbal International. "Mijn hele leven heb ik gevoetbald. Het was mijn passie, ik heb mijn droom geleefd. Dus het was zoeken en wennen die periode. Ik was gewend aan structuur en duidelijke regels. Dat viel ineens weg."

"Na een jaar of twee begon het weer te kriebelen", vervolgt Van Persie. "De ervaringen die ik had opgedaan door de jaren heen, ik had de behoefte dat te delen. Zo ben ik het trainersvak ingerold. Nu heb ik een staf, moet ik dat managen. Twintig spelers erbij, drie keepers. Je moet een speelwijze ontwikkelen. Er komt veel bij kijken, maar de processen zijn ontzettend leuk. Ik moet nog vaker aan staan dan in mijn tijd als speler."Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s