Transfernieuws

Van Gaal genoemd voor Duits bondscoachschap: 'Een mooi land kan me overtuigen'

Van Gaal genoemd voor Duits bondscoachschap: 'Een mooi land kan me overtuigen'

10 september - 15:40 Laatste update: 16:11

Louis van Gaal wordt door Duitse media genoemd als mogelijke volgende bondscoach van Duitsland. De positie van bondscoach Hansi Flick ligt zwaar onder vuur na de 1-4 vernedering van Duitsland tegen Japan. 

BILD maakte een lijstje van tien namen en daarop prijkt ook die van Van Gaal. De Nederlander maakte in het verleden al veel furore in Duitsland en was tussen 2009 en 2011 hoofdtrainer van Bayern München. De trainer stopte na het WK in Qatar, maar houdt nog altijd de deur open voor grote landen. "De kans dat ik terugkeer bij een club is klein, maar als een veelbelovend land belt dan sta ik daar voor open", meent de gevierde trainer.

Na het WK in Qatar flirtte Van Gaal al openlijk met België voor het bondscoachschap en ook Portugal kon op interesse rekenen. "Ik ben weer met pensioen, maar als ze mij bellen, dan ga ik luisteren. Meer dan dit kan ik niet zeggen", liet Van Gaal in december nog los. De trainer was drie keer bondscoach van Nederland en was als trainer actief bij onder meer AZ, FC Barcelona, Manchester United, Ajax en Bayern München. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s