Nieuws

Silberbauer krijgt trap na na ontslag: 'Van Spakenburg verliezen, kom op...'

Silberbauer krijgt trap na na ontslag: 'Van Spakenburg verliezen, kom op...'

10 september - 12:52 Laatste update: 13:13

Frans van Seumeren geeft toe dat FC Utrecht een fout heeft gemaakt bij het aanstellen van trainer Michael Silberbauer. De eigenaar van de Domstedelingen vindt de kritiek op technisch directeur Jordy Zuidam echter onterecht. 

Van Seumeren spreekt in het Algemeen Dagblad over de lastige periode bij Utrecht. De club heeft in korte tijd veel trainers zien vertrekken en nam niet altijd de juiste beslissing. "De aanstelling van Michael Silberbauer is achteraf niet succesvol gebleken. Klaar. Verliezen van Spakenburg, kom op… en als ik zie hoe René Hake het nu doet bij Go Ahead Eagles, zeg ik: we hadden meer geduld met René moeten hebben. Mogen we best kritisch over zijn naar onszelf", stelt Van Seumeren. 

De eigenaar springt wel in de bres voor Zuidam. "Ik vind Jordy de beste technisch directeur die FC Utrecht ooit heeft gehad. Ik ken geen betere onderhandelaar dan hij. Mede dankzij zijn transferbeleid, waarin hij jaarlijks minimaal twaalf miljoen euro voor de club verdient, lijken we dit seizoen zelfs zwarte cijfers te schrijven."

"Dat heb ik hier in al die jaren welgeteld één keer meegemaakt", vervolgt Van Seumeren. "Zo lang ik aan FC Utrecht verbonden ben, zit Jordy hier. Ik ben trots op hem en beschouw hem als mijn zoon.” Toch zijn er wel dingen die er beter moeten volgens de eigenaar. "De doorstroming van de jeugd naar het eerste elftal is iets wat beter moet. Gaat die carrousel draaien, dan hoeven we minder spelers van buitenaf aan te trekken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s