Nieuws

AZ O20 trots ondanks nederlaag: 'Goede les voor de rest van ons leven'

AZ O20 trots ondanks nederlaag: 'Goede les voor de rest van ons leven'

10 september - 12:27 Laatste update: 12:31

AZ O20 slaagde er zaterdag wellicht niet in om de wereldbeker voor clubs te winnen, toch is trainer Jan Sierksma meer dan trots op zijn ploeg. De Alkmaarse jeugdploeg hield zich staande op bezoek bij Boca Juniors, maar ging ten onder door strafschoppen in het iconische La Bombonera. 

Ondanks de nederlaag van AZ kijkt trainer Sierksma met goede gevoelens terug. "We kunnen trots zijn op wat we hebben bereikt. Dat we in zulke omstandigheden competitief kunnen zijn is een goede les voor de rest van ons leven", stelt de trainer na afloop op het persmoment. Tijdens de wedstrijd was het geen moment stil. De Argentijnse supporters waren de hele wedstrijd te horen, dat merkte Sierksma ook: "Boca heeft ongelofelijke fans. Ik denk dat je nergens in Europa zoiets ziet."

Het decor van de wedstrijd vond plaats in het wereldberoemde 'La Bombonera'. Het stadion in Buenos Aires biedt plek voor ruim 59.000 mensen en staat bekend als een heksenketel in de voetballerij. In 1970 speelde oud-voetballer Willem van Hanegem er namens Feyenoord. "Die sfeer die er hangt in het stadion ben ik later in mijn carrière nergens mee tegengekomen als speler", stelde De Kromme onlangs tegenover het Algemeen Dagblad. "Toen wij in 1970 in Argentinië speelden, gooiden ze een munt op het hoofd van Jan Boskamp. Wij deden daar toen lacherig over en zeiden dat je met zo’n grote kop niet te missen was."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s