Nieuws

'Flick de gebeten hond: Duitse bondscoach op de schopstoel na volgende verlies'

'Flick de gebeten hond: Duitse bondscoach op de schopstoel na volgende verlies'

10 september - 07:55

Het is crisis in Duitsland. Het elftal van Hansi Flick verloor zaterdagavond met 1-4 van Japan en de vraag is hoe lang de oefenmeester nog aan mag blijven als bondscoach van de ploeg.

De Duitse media speculeren er zondagochtend op los. Duitsland ging met ruime cijfers af tegen Japan en dat gaat men bij onze oosterburen niet in de koude kleren zitten. Het EK van komend jaar wordt georganiseerd door Duitsland, maar voetbaltechnisch zit het land in een diep dal. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier verloren en één gelijk gespeeld.

Flick krijgt na het nieuwe verlies de wind van voren. Lothar Mattäus betwijfelt of de bond wel aan hem vast kan blijven houden. "Ik hoor het alleen van het team. Ja, we moeten de coach steunen. Maar er klopt iets niet. Ergens is hij het vertrouwen kwijtgeraakt dat hij met veel respect heeft verdiend bij FC Bayern", vertelde de recordinternational bij de Duitse RTL. De BILD schreef over een gênante avond en de Kicker had het over een vernedering. Dinsdagavond neemt Duitsland het in Dortmund op tegen Frankrijk en volgens de Duitse media volstaat enkel een goed resultaat. Zo niet, dan zal Flick negen maanden voor het EK in eigen land het veld moeten ruimen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s