Wedstrijdverslag

Senegal stuurt toernooiverrassing naar huis en completeert de laatste vier

Senegal stuurt toernooiverrassing naar huis en completeert de laatste vier

30-01-2022 21:50

Senegal is de vierde halve finalist op de Afrika Cup. De formatie van sterspeler Sadio Mané was met 3-1 te sterk voor het verrassende Equatoriaal-Guinea.

Niemand had verwacht dat Equatoriaal-Guinea de kwartfinale van de Afrika Cup zou halen en niemand verwachtte dat het land tegen Senegal zou kunnen stunten. Toen Famara Diedhiou na een klein half uur de score opende namens de Senegalezen, leek het duel dan ook al vroeg beslist.

Niets was echter minder waar. Equatoriaal-Guinea bleef knokken, dacht via een strafschop op gelijke hoogte te komen, zag de VAR die annuleren en sloeg vijf minuten later alsnog toe. Jannick Buyla bracht hoop terug in de harten van zijn landgenoten en even werd er gedacht aan een stunt. Daar maakte Senegal tussen minuut zeventig en tachtig korte metten mee.

Cheikhou Kouyaté maakte op slimme wijze de 2-1 en toen Ismaïla Sarr tien minuten voor tijd ook de 3-1 aantekende, was het gedaan met de vechtlust van Equatoriaal-Guinea. Zij mogen het toernooi echter met opgeheven hoofd verlaten en gaan zien wat Senegal in de halve finale kan tegen Burkina Faso. De andere halve eindstrijd gaat tussen Kameroen en Egypte

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!