Nieuws

Hoe zit het contract van Lionel Messi in elkaar bij Inter Miami?

Hoe zit het contract van Lionel Messi in elkaar bij Inter Miami?

9 september - 14:51 Laatste update: 15 september - 19:21

Lionel Messi is bezig aan een nieuw hoofdstuk in zijn imposante loopbaan. De Argentijn verliet afgelopen zomer Paris Saint-Germain en koos voor een overstap naar Inter Miami in de MLS. Een lucratieve deal moet Messi de komende jaren naar Amerikaanse successen leiden. Maar hoe zit zijn contract in elkaar? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

De 35-jarige aanvaller tekende in Miami een contract voor 2,5 jaar, met een optie voor nog een extra seizoen. Volgens berichten in de media ligt zijn jaarsalaris tussen de 50 en 60 miljoen dollar. Omgerekend zo’n 46 à 56 miljoen euro.

Hoewel dit beduidend minder is dan sommige andere supersterren in het hedendaagse voetbal, behoort Messi nog altijd tot de best betaalde voetballers ter wereld. Alleen Cristiano Ronaldo (198 miljoen euro per jaar) en Karim Benzema (196 miljoen euro per jaar), beiden actief in Saudi-Arabië, verdienen op dit moment meer.

Inter Miami hoopt met de komst van de Argentijnse ster het internationale imago van de club én de MLS een boost te geven, en de Argentijn is al hard op weg. In augustus bezorgde hij de club zijn eerste prijs door Nashville te verslaan in de Leagues Cup. De aanvaller scoorde tot nu toe elf keer in elf optredens voor zijn nieuwe werkgever.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s