Nieuws

Koeman beschikt over fitte selectie tegen Ierland: ook vader Veerman keert terug

Koeman beschikt over fitte selectie tegen Ierland: ook vader Veerman keert terug

9 september - 13:52

Joey Veerman is weer aangesloten bij het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV werd in de nacht van donderdag op vrijdag vader van een zoon en vliegt met Oranje mee naar het uitduel tegen Ierland. Daardoor kan bondscoach Ronald Koeman beschikken over een volledige én fitte selectie.

Veerman was vrijdag namelijk afwezig, om zijn vrouw bij te staan en zijn zoontje Frenkie in de armen te houden. Zaterdagochtend keerde hij terug, om samen met zijn teamgenoten bij Oranje naar Dublin te vliegen. Daarvoor kreeg hij een mooi presentje.

Ook Nathan Aké, die tegen Griekenland (3-0 winst) nog uitviel met hamstringklachten, is er gewoon bij. De blessure die hij in eerste instantie leek op te lopen valt op alle vlakken mee. Hij deed vrijdag al mee aan de uitlooptraining en bleek fit genoeg.

Oranje speelt zondagavond om 20.45 uur uit tegen de Ieren. Bij een zege zet de ploeg een goede stap in de richting van kwalificatie voor het EK van volgend jaar in Duitsland. Nederland staat momenteel tweede met zes punten uit drie wedstrijden. De koploper is Frankrijk met vijftien uit vijf. De nummers één en twee gaan uiteindelijk naar het eindtoernooi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s