Nieuws

Snoeiharde uithaal naar Van Gaal: 'Niet goed bij je hoofd als je daarmee aankomt'

Snoeiharde uithaal naar Van Gaal: 'Niet goed bij je hoofd als je daarmee aankomt'

8 september - 18:22

Willem van Hanegem heeft hard uitgehaald naar Louis van Gaal. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal stelde dat het WK in Qatar een vooropgezet plan was om Lionel Messi wereldkampioen te laten worden.

Van Gaal haalde vorige week stevig uit en zorgde daarmee voor flinke ophef. "Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt en hoe wij aan de doelpunten komen en hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en niet bestraft werden, dan denk ik dat het allemaal vooropgezet spel is", vertelde Van Gaal tegenover de NOS. 

 "Als je nu hoort wat Louis ervan denkt: dan weet ik niet of ik hem gelijk moet geven, maar ik denk van niet", reageert Van Hanegem in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. "Nee, je bent niet goed bij je hoofd als je daarmee aankomt. En als je dat vindt, zeg het dan meteen na afloop. Hier krijgt iemand ook wel eens het voordeel. Het slaat nergens op. En als het wel zo zou zijn en je weet het zeker, zou ik tegen mijn spelers zeggen: kom, we stoppen ermee. Dan heb je tenminste een statement."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s