Nieuws

De Jong over Oranje's tactische omschakeling: 'Gaat denk ik niet weer veranderen'

De Jong over Oranje's tactische omschakeling: 'Gaat denk ik niet weer veranderen'

8 september - 09:19

Na de overtuigende overwinning van Oranje op Griekenland, heeft Frenkie de Jong laten blijken blij te zijn met het nieuwe speelsysteem. De middenvelder van FC Barcelona is van mening dat de tactische aanpassing van bondscoach Ronald Koeman zijn vruchten heeft afgeworpen en ziet hem het niet zo snel weer opgooien.

De Jong sprak na de wedstrijd met ESPN en gaf toe dat de kwaliteit van de tegenstander een rol speelde in het succes. "We spelen beter, maar de tegenstander was ook niet zo goed als de laatste twee teams waar we tegen hebben gespeeld. Dat zal ook meegespeeld hebben, maar dit is in ieder geval een goed begin. Die mindere eerste wedstrijden liggen natuurlijk aan van alles en ook een beetje aan onszelf. Dit keer was het duidelijk beter dan de afgelopen wedstrijden”, aldus de middenvelder.

Het gespreksonderwerp van de avond was echter de tactische omschakeling van Koeman. In plaats van zijn gebruikelijke 4-3-3 koos de bondscoach voor een 5-3-2-opstelling. De Jong is tevreden over deze verandering en ziet geen reden voor Koeman om terug te schakelen. "Je moet aan de trainer vragen of we zondag ook zo spelen. Ik denk niet dat hij het gaat veranderen nu we 3-0 gewonnen hebben. Ik hoef die keuzes ook niet te maken", concludeerde De Jong.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s