Nieuws

Messi richt pijlen op Van Gaal: 'Zijn opmerkingen zijn niet relevant'

Messi richt pijlen op Van Gaal: 'Zijn opmerkingen zijn niet relevant'

8 september - 08:19 Laatste update: 08:39

Lionel Messi heeft na de met 1-0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador kort gereageerd op de uitspraken van Louis van Gaal. De oud-bondscoach stelde recentelijk dat de WK-winst een ‘vooropgezet spel’ zou zijn geweest.

"Opmerkingen van mensen die nooit dicht bij het winnen van een WK zijn geweest, zijn niet relevant", stelde Messi voor de camera van TyC Sports. Verder wilde de superster het alleen hebben over de wedstrijd. “Iedereen wil altijd winnen van Argentinië en nu we wereldkampioen zijn is dat nog meer zo. We kunnen het daarom niet rustig aan doen, we zullen ons moeten blijven verbeteren.”

Van Gaal opperde eerder dat de wereldtitel van Argentinië een 'vooropgezet plan' was, omdat Messi de beker moest winnen. “Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt, en hoe wij eraan komen. Als je ziet hoe sommige Argentijnse spelers over de schreef gingen zonder bestraft te worden, denk ik dat het allemaal vooropgezet spel was”, stelde Van Gaal eerder. 

Messi was donderdag matchwinner voor Argentinië in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador (1-0). Hij besliste de wedstrijd in de slotfase door een vrije trap op fantastische wijze binnen te schieten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s