Nieuws

Nederlandse media positief over nieuwe formatie Oranje en uitblinkende wingbacks

Nederlandse media positief over nieuwe formatie Oranje en uitblinkende wingbacks

8 september - 07:29 Laatste update: 07:34

De Nederlandse media zijn lovend over de met 3-0 gewonnen kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Griekenland. Met name de terugkeer naar een 3-4-3 formatie met wingbacks wordt geprezen.

Het Algemeen Dagblad stelt dat "het systeem pakt perfect uit voor Denzel Dumfries en Daley Blind". De krant ziet dat de wingbacks uitstekend uit de verf kwamen. 'Zeker Dumfries stal de show. Hij was van het duo de back die constant 'hoog' op het veld stond en op en neer denderde langs de lijn. Eindelijk kon Dumfries zijn energie weer kwijt en dat betaalde zich uit in drie assists. De andere back Blind bleef iets lager in de opbouw, voor de balans', zo stelt de krant.

De Telegraaf noemt Dumfries 'aanvallend ijzersterk'. De krant ziet dat de rol van wingback hem op het lijf geschreven is. "Ik ben bekend met dit systeem. Ik ken het natuurlijk vanuit mijn club. Ik kan ook in een viermansverdediging spelen, als ik daar aanvallend mijn ding kan doen. Maar in dit systeem kan ik vanuit mijn kracht spelen en veel in het strafschopgebied van de tegenstander komen", citeert De Telegraaf Dumfries.

Volgens De Volkskrant keerde Oranje terug 'naar afgezworen waarden' met de formatiewissel van bondscoach Koeman. De krant zag frivole acties en effectiviteit. 'Oranje beleefde in Eindhoven zo’n avond waarop best veel lukte, althans genoeg om het succes te begroeten. Voetbal is dan op een gegeven moment een spel van ontspanning, van durf, van ontplooide vrijheid binnen de strakke regels van de tactiek', schrijft de krant.

De Nederlandse media zijn het erover eens dat de terugkeer naar 3-4-3 met Dumfries en Blind als uitblinkers een schot in de roos was van Koeman. De analytische media zijn lovend over de wederopstanding van Oranje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s