Transfernieuws

Update: bij Arsenal vertrokken Pépé gaat definitief avontuur in Turkije aan

Update: bij Arsenal vertrokken Pépé gaat definitief avontuur in Turkije aan

9 september - 20:01 Laatste update: 10 september - 18:12

Nicolas Pépé lijkt Arsenal deze zomer nog te gaan verlaten. Volgens verschillende bronnen, waaronder Voetbal International en Fabrizio Romano, heeft de 28-jarige Ivoriaan een persoonlijk akkoord bereikt met Trabzonspor. Pépé gold jarenlang als de recordaankoop van Arsenal, maar gaat desondanks de boeken in als een van de grootste miskopen ooit.

The Gunners betaalden in de zomer van 2019 namelijk maar liefst tachtig miljoen euro voor hem aan LOSC Lille. De verwachtingen die daardoor aan het begin ontstonden, kon de aanvaller in vier seizoenen niet waarmaken. Daarom werd hij het afgelopen jaar al verhuurd aan OGC Nice.

Naar verluidt moet Arsenal alleen nog het jawoord geven voor de ontbinding van zijn contract, waarna het privévliegtuig naar Turkije paraat staat. In augustus ontstonden er al dergelijke geluiden, maar die lijken nu dus echt werkelijkheid te gaan worden. Pépé kwam in totaal 121 keer in actie voor Arsenal, in de laatste periode voornamelijk als invaller. Daarin scoorde hij 27 keer en gaf hij ook 21 assists.

Update: Nicolas Pépé gaat definitief bij Trabzonspor aan de slag. The Gunners betaalden in 2019 nog 80 miljoen euro voor de aanvaller, die niet aan de verwachtingen kon voldoen in Londen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!