Nieuws

Ajax-talent ziet verschil onder Steijn: 'Je moet me op m’n flikker zitten'

Ajax-talent ziet verschil onder Steijn: 'Je moet me op m’n flikker zitten'

7 september - 13:10 Laatste update: 13:44

Jorrel Hato merkt een duidelijk verschil tussen Ajax-trainer Maurice Steijn en zijn voorganger John Heitinga. De 17-jarige verdediger denkt dat beide stijlen wel bij hem passen.

Hato is een vaste basisspeler onder Steijn, die een sterke indruk maakt op het jonge talent. "Steijn is een rustige trainer die alles rustig uitlegt", vertelt Hato in gesprek met Voetbal International. "Daar krijg ik veel vertrouwen van. Heitinga was bijvoorbeeld keihard. Ik denk dat ik allebei nodig heb. Als het niet goed gaat, moet je me wel op mijn flikker zitten. Maar ik vind het wel fijn als alles rustig en duidelijk wordt uitgelegd."

Hato merkt dat er een nieuwe periode is aangebroken bij Ajax. "Er is veel veranderd natuurlijk. Nieuwe trainer en nu ook veel nieuwe spelers, dat is wennen. Ze komen van andere clubs en andere culturen. Als je jongen pas net kent dan is het gewoon wennen", aldus de jeugdinternational.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!