Transfernieuws

Van der Vaart dolblij na Ajax-transfer van zoon: 'Echt een onwijs leuke gozer'

Van der Vaart dolblij na Ajax-transfer van zoon: 'Echt een onwijs leuke gozer'

7 september - 09:50

Rafael van der Vaart is opgelucht dat de transfer van zijn zoon, Damian van der Vaart, eindelijk is afgerond. De zeventienjarige speler gaat aan de slag bij het O18-elftal van Ajax en kan niet wachten. 

De zoon van Van der Vaart komt over van het Deense Esbjerg, dat lang voor een transfer ging liggen. Uiteindelijk ging de overstap wel door en is de familie Van der Vaart dolgelukkig. "Het is heel mooi. Hij staat er relaxed in. Hij wil gewoon lekker voetballen", zegt vader Rafael bij Radio 538. "Het is een onwijs leuke gozer die gewoon plezier wil hebben."

"Ajax is zijn droomclub. Dit was voor hem de absolute droomdag en dat kon je ook aan hem zien", vervolgt Van der Vaart, die zelf jarenlang bij Ajax floreerde. "Hij straalde van oor tot oor. Er zijn nog veel mensen bij de club die er in mijn tijd ook waren. Hopelijk zorgen ze ervoor dat mijn zoon net zo'n carrière krijgt als ik."

De zeventienjarige Damian mag het nu laten zien in Amsterdam. "Hij heeft ze (Ajax, red) overtuigd hem een jaartje op te leiden. Hij speelt ook pas drie jaar bij een profclub. Hij maakt hele grote stappen de laatste jaren, maar er moet nog heel veel verbeterd worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s