Nieuws

'Tottenham en Lyon zijn er bijna uit: spelmaker (25) keert terug in Frankrijk'

'Tottenham en Lyon zijn er bijna uit: spelmaker (25) keert terug in Frankrijk'

30-01-2022 15:16

Tanguy Ndombele gaat naar alle waarschijnlijkheid het seizoen afmaken bij Olympique Lyon. De Franse club is in vergevorderde gesprekken met de club uit Noord-Londen. Het zou gaan om een huurdeal met optie tot koop. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Ndombele maakte in 2019 juist de omgekeerde reis van Lyon naar Tottenham. Destijds was er met de transfer ruim zestig miljoen euro gemoeid. Daarvoor werd de centrale middenvelder verhuurd aan Amiens SC.

De 25-jarige Fransman kan dit seizoen niet overtuigen en wordt niet veel gebruikt door Spurs-coach Antonio Conte. Van de ruim twintig wedstrijden in de Premier League speelde Ndombele er negen, waarin hij één doelpunt maakte en één assist gaf. In Noord-Londen werd de afgelopen jaren meer verwacht van de middenvelder, die nu de kans krijgt zich weer in de kijker te spelen in Lyon.

Het contract van Ndombele loopt door tot juni 2025. Het ziet er niet naar uit dat de Engelse club het bedrag dat destijds werd betaald voor de middenvelder ooit nog terug zal verdienen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!