Nieuws

Voormalig ADO-, PSV- en Ajax-aanvaller kiest voor verhuur aan Crotone

Voormalig ADO-, PSV- en Ajax-aanvaller kiest voor verhuur aan Crotone

30-01-2022 14:58

Bobby Adekanye maakt het seizoen af in de Serie B. De vleugelaanvaller van SS Lazio wordt voor de derde keer verhuurd, deze keer aan FC Crotone. De Nederlandse jeugdinternational speelde eerder een half seizoen voor ADO Den Haag.

Dat maakt FC Crotone op de officiële kanalen bekend. Adekanye speelt als rechtsbuiten en heeft ondanks zijn jonge leeftijd een indrukwekkend CV opgebouwd. De 22-jarige aanvaller speelde al in de jeugd van Ajax, FC Barcelona, PSV en Liverpool. In 2020 maakte Adekanye zijn debuut op het hoogste niveau toen hij door Lazio werd overgenomen. De rechtsbuiten werd vervolgens verhuurd aan Cádiz CF en ADO Den Haag.

Nu is het de beurt aan FC Crotone. De club uit Calabrië speelde vorig seizoen nog in de Serie A, maar kon degradatie niet voorkomen en behaalde de negentiende plaats. Dit seizoen gaat het Crotone niet veel beter af: momenteel staat de club achttiende in de Serie B. De voorsprong op hekkensluiter Pordenone bedraagt slechts één punt. 

Het contract van Adekanye loopt in Rome door tot medio 2023.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!