Reactie

Koeman onderstreept belang van komende interlands: 'Vertrouwen in goede afloop'

Koeman onderstreept belang van komende interlands: 'Vertrouwen in goede afloop'

6 september - 16:18

Ronald Koeman heeft het belang van de komende interlandweek van het Nederlands elftal onderstreept. De bondscoach heeft vertrouwen in een goede afloop van de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland en Ierland, maar erkent ook dat er een aantal dingen beter moeten. Dat vertelde hij woensdag op de persconferentie.

Koeman wil in de komende interlandperiode bijvoorbeeld beter druk zetten op de tegenstander. "Een aantal spelprincipes als we opbouwen moeten beter. In de Nations League hebben we geprobeerd met een verdediger voor de defensie te spelen, waardoor je vier man op het middenveld hebt. Dat proberen we te ontwikkelen en te verbeteren met beelden en trainingen. De spelers hebben een ongelooflijk zwaar programma en het is kort dag. We moeten zorgen voor minder goals tegen en betere communicatie."

Volgens de bondscoach is Griekenland, de eerstvolgende opponent, een hecht collectief dat goed kan verdedigen. "Op de zijkanten hebben ze veel snelheid. Met een geweldige nummer tien, de aanvoerder, een linkspoot (Anastasios Bakasetas, red.)."

Koeman heeft vertrouwen in een goede afloop. "Voor de Nations League ook wel tegen Kroatië. Tegen Frankrijk was dat minder, mede door blessures en zieken. Door wat we gedaan hebben en met beelden en gesprekken, heb ik absoluut het gevoel dat iedereen beseft hoe belangrijk deze week is."

Donderdag staat de thuiswedstrijd met Griekenland op het programma in Eindhoven. Zondag wacht de trip naar Ierland, in Dublin. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s