Nieuws

Te Kloese baalt van afketsen Geertruida-deal: 'Duitsers namen een andere afslag'

Te Kloese baalt van afketsen Geertruida-deal: 'Duitsers namen een andere afslag'

6 september - 13:19

Dennis te Kloese baalt van de afgekteste transfer van Lutsharel Geertruida naar RB Leipzig. De algemeen directeur van Feyenoord noemt het de grootste teleurstelling van de afgelopen transferperiode.

Geertruida wilde graag de overstap naar de Bundesliga maken, maar de transfer ketste op het laatste moment af. "Niet dat hij weg moest, uiteraard niet, maar RB Leipzig bood een bedrag van nog net geen dertig miljoen euro", vertelt Te Kloese tegenover Voetbal International. "Wij waren akkoord, Lutsharel was akkoord, maar toen namen de Duitsers een andere afslag."

"Ze zochten opeens en noodgedwongen een ander type speler.", vervolgt de directeur. "Ik kan goed begrijpen dat Geertruida hiervan even moest bijkomen en het is des te knapper dat hij zich weer heeft herpakt. We kunnen ageren, in plaats van reageren. Vorig jaar moesten we zeven of acht basisspelers vervangen. Nu hebben we afscheid genomen van de meeste huurlingen, bleef het geraamte van het team redelijk staan, zodat het iets makkelijker voelde."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s