Nieuws

Update: Voormalig Barça-talent en Ajax-huurling gaat talenten helpen bij La Masia

Update: Voormalig Barça-talent en Ajax-huurling gaat talenten helpen bij La Masia

6 september - 09:39 Laatste update: 13 september - 11:48

FC Barcelona heeft Bojan Krkic een rol gegeven als sportmanager. Dat meldt Mundo Deportivo. Het voormalig Barça-talent gaat zich bij de club bezighouden met de jeugdopleiding.

Bojan gaat onder meer de band onderhouden met jeugdspelers die verhuurd worden aan andere clubs. Vaak is het voor deze spelers hun eerste ervaring buiten La Masia. De oud-aanvaller moet ze het gevoel geven dat Barça echt naar hen uitkijkt. Ook gaat hij de jongelingen die doorbreken in het eerste elftal begeleiden.

De Spanjaard met Servische roots, die in maart zijn loopbaan beëindigde, keert zo terug bij de club waar hij zelf als enorm talent doorbrak. De 33-jarige Spanjaard weet daardoor als geen ander wat de jeugdspelers doormaken.

Barcelona constateerde dat verhuurde talenten zich soms in de steek gelaten voelden. Bojan gaat proberen om dat gevoel weg te nemen en de band met de club intact te houden. Zelf werd hij ook door Barcelona verhuurd, aan Ajax. In Amsterdam speelde hij in één seizoen 32 wedstrijden waarin hij vijf keer wist te scoren en zes assists gaf.

Update: FC Barcelona heeft bevestigd dat Bojan Krkic een bestuurlijke functie gaat uitoefenen. De oud-speler van onder meer Barça en Ajax gaat zich richten op de jeugdspelers die op huurbasis elders spelen en neemt ook plaats in de sportcommissie van de club. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s