'VVV wint in spektakelstuk van FC Dordrecht: debutant scoort op fraaie wijze'

30-01-2022 14:16

VVV Venlo heeft op de valreep ruim gewonnen van FC Dordrecht. Dankzij late doelpunten van Joeri Schrooijen en Sven Braken ging de thuisploeg er met de drie punten vandoor. De Venlonaren waren met 4-2 te sterk voor de Schapekoppen.

In de voor éénderde gevulde De Koel kwam de thuisploeg na een klein half uur op voorsprong. Na goed terugleggen van Tobias Pachonik was het een koud kunstje voor Nick Venema om de fans op de tribune in extase te brengen.

Vlak na rust leek het een onbezorgde middag voor VVV te worden, toen de 22-jarige doelpuntenmaker mocht aanleggen vanaf elf meter. Doelman Liam Bossin wist de inzet van de spits met zijn voet te keren. Rond het uur zorgde Rayan El Azrak in zijn debuutwedstrijd voor de verdubbeling van de marge.

Vervolgens kwam FC Dordrecht volledig terug in de wedstrijd. Binnen een tijdsbestek van elf minuten werd de achterstand weggepoetst. Eerst was het Nikolas Agrafiotis die via de paal binnenschoot en iets later scoorde Seydine N'Diaye de 2-2.

Uiteindelijk ging VVV er alsnog met de overwinning van door. Eerst was het Schrooijen die in de 88ste minuut voor opluchting zorgde. Twee minuten later verzorgde Braken het slotakkoord door de 4-2 aan te tekenen en maakte daarmee een einde aan alle onzekerheid.