Breaking news

'Kroes en AZ akkoord: bestuurder mag eerder dan gedacht beginnen bij Ajax'

'Kroes en AZ akkoord: bestuurder mag eerder dan gedacht beginnen bij Ajax'

5 september - 11:03 Laatste update: 11:26

Alex Kroes en AZ hebben een overeenkomst bereikt inzage de concurrentiebedinging in het contract van de bestuurder. Hierdoor mag de voormalig directeur van de Amsterdammers sneller dan gedacht aan de slag bij Ajax, meldt De Telegraaf.

Ajax zag in Kroes de beoogde opvolger van Edwin van der Sar. De bestuurder werd aangekondigd, maar AZ gaf aan dat de bestuurder nog een concurrentiebedinging had waardoor hij helemaal niet aan de slag mocht gaan bij de Amsterdammers. AZ gaf echter aan mee te willen werken en dat lijkt nu gelukt. Kroes mag vanaf maart 2024 aan de slag bij Ajax. Dat betekent dat zijn clausule geen jaar, maar slechts een half jaar actief zal zijn.

Jan van Halst werd eerder al benoemd tot interim-directeur tot de situatie met Kroes opgelost zou worden. Kroes was ruim een half jaar onderdeel van de technische directie van AZ, maar is vooral bekend als oprichter van spelersmakelaarskantoor SEG. Daarnaast is Kroes grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles en is hij al 25 jaar lid van Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s