Nieuws

Koeman ziet spelers te lief voor elkaar zijn: 'Je moet ook hard kunnen zijn'

Koeman ziet spelers te lief voor elkaar zijn: 'Je moet ook hard kunnen zijn'

5 september - 07:08 Laatste update: 07:35

Ronald Koeman is niet te spreken over de 'zachte' mentaliteit bij het Nederlands elftal. De bondscoach stelt dat de spelers te lief zijn tegen elkaar en dat dat niet helpt.

Over de sfeer onderling is Koeman te spreken, maar op het veld mag het volgens de bondscoach allemaal wel wat harder. "Het is allemaal heel gezellig als je ze ziet binnenkomen. Maar je moet ook hard naar elkaar kunnen zijn", begint Koeman opgetekend door het Algemeen Dagblad. "De tijden zijn veranderd. In de periode dat wij speelden, was je hard naar elkaar toe uit gewoonte. Dat wilde niet zeggen dat je iemand wel of niet mocht. Dat mis ik weleens nu, ook in deze groep. Maar ik denk dat dat een beetje de generatie is."

In de Nations League-wedstrijd tegen Italië afgelopen zomer liet Donyell Malen meermaals zijn man lopen waardoor Denzel Dumfries in de problemen kwam. Koeman baalde van de manier waarop de rechtsachter hier mee om ging. "Als ik rechtsback ben en mijn rechtsbuiten laat drie keer zijn man lopen, dan zou ik daar als back zeker wat van zeggen. Denzel Dumfries is daarin iets te lief geweest richting Donyell Malen. En dat heb ik hem verteld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s