Nieuws

Details contract Ramos lekken uit: Spanjaard levert flink in voor Sevilla-return

Details contract Ramos lekken uit: Spanjaard levert flink in voor Sevilla-return

4 september - 19:38 Laatste update: 20:08

Sergio Ramos keerde maandag definitief terug bij zijn jeugdliefde Sevilla. De Spanjaard tekende een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen, maar blijkt veel salaris in te leveren om zijn terugkeer mogelijk te maken.

Ramos speelde de afgelopen seizoenen voor Paris Saint-Germain nadat hij, door zijn leeftijd, de deur werd gewezen bij Real Madrid. De Spanjaard kende een periode met pieken en dalen en liep deze zomer uit contract in Parijs. Lang was het onduidelijk waar de toekomst van de verdediger lag. Galatasaray en Al-Ittihad probeerden de Spanjaard te overtuigen, maar uiteindelijk viel zijn keuze op een terugkeer naar Sevilla. Bij die club doorliep Ramos de jeugdopleiding en debuteerde hij in het betaalde voetbal.

Dat een speler als Ramos een hoog salaris opstrijkt, zal niemand verbazen. Toch blijkt dat de verdediger flink wat water bij de wijn heeft gedaan om een terugkeer mogelijk te maken. Ramos kreeg in Saudi-Arabië een mogelijkheid om te tekenen voor vijftien miljoen euro per seizoen en de medische keuring was al geboekt. Toen Sevilla toch besloot om toenadering te zoeken, veranderden de gedachtes van Ramos en koos hij er voor ‘slechts’ één miljoen per jaar aan de slag te gaan bij Sevilla. Wellicht bestaat clubliefde dan toch nog.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s