Nieuws

Kan Messi Inter Miami nog kampioen maken in de Major League Soccer?

Kan Messi Inter Miami nog kampioen maken in de Major League Soccer?

4 september - 12:47 Laatste update: 13 september - 11:32

Lionel Messi heeft Inter Miami CF bij de hand genomen sinds zijn komst. De club uit Miami pakt de laatste weken veel punten, maar begon desastreus aan het inmiddels lange seizoen. Kan Inter Miami nog kampioen worden in de Verenigde Staten? VoetbalNieuws brengt de situatie in kaart.

Hoe werkt de competitie in de MLS?

De Major League Soccer is vanwege de enorme grootte van de Verenigde Staten verdeeld in twee competities: de Eastern Conference en de Western Conference. Inter Miami komt uit in de Eastern Conference en staat op een teleurstellende veertiende plek. De ploeg die aan het einde de meeste punten verzamelt krijgt de MLS Supporters' Shield uitgereikt. 

Inter Miami verloor maar liefst veertien van de 25 wedstrijden in het seizoen en heeft daarmee een achterstand van 32 punten opgebouwd ten opzichte van koploper FC Cincinatti. Wel speelde Inter Miami twee wedstrijden minder dan de meeste ploegen. Ook staat Inter Miami in de finale van de US Open Cup én maakt de ploeg nog kans zich te kwalificeren voor de MLS Cup. 

De beste acht ploegen van beide Conferences nemen het tegen elkaar op in finalewedstrijden voor de MLS Cup. Miami staat dan wel veertiende, maar heeft nog zeven wedstrijden de tijd om een top negen-plek te behalen: de nummers acht en negen spelen een play-off voor de laatste plek. Dit is de huidige stand van de MLS:

8. Montreal 35 (27)
9. DC United 33 (27)
10. Chicago Fire 32 (27)
11. Charlotte 31 (26)
12. NYC FC 30 (28)
13. NY Red Bulls 29 (27)
14. Inter Miami 25 (25)
15. Toronto 22 (27)

Zoals in bovenstaand overzicht te zien is, maakt Inter Miami nog voldoende kans om de achtste of negende plek binnen te slepen. De ploeg moet nog negen wedstrijden afwerken en moet daarin tien punten meer zien te halen dan de concurrentie. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s